Tájékoztató az anomáliákat ismertető fórumhoz

Itt tesszük közzé - névtelenül - a névvel hozzánk érkezett panaszokat.

Tájékoztató az anomáliákat ismertető fórumhoz

HozzászólásSzerző: elnök » 2009.03.21. 05:35

A hosszú évek saját tapasztalata, a hozzánk beérkezett panaszlevelek, telefonhívások alapján kijelenthetjük, hogy rengeteg probléma adódik az ápolásidíj igénylése során. A felmerült problémák hátterében több ok is áll.

A legfontosabb az ápolási díjat szabályzó törvény gyatrasága. Rosszul fogalmazott, félreérthető, ellentmondásos.

A problémák másik forrása az ügyintézők, határozathozók szemlélete. Az a mód, ahogyan a kérvényező hozzátartozókat is fogyatékosként kezelik. Az a mód, ahogyan a kérelmezőkre eleve visszaélőként tekintenek. Az a mód, ahogyan az otthonápoló hozzátartozókat NEM DOLGOZÓ embereknek tekintik. Ez utóbbi hozzáállás egyértelműen kitetszik az összes, az ápolási díjról nyilatkozó hivatalos személy közleményeiből.
És sok probléma adódik abból, hogy az érintett személyek - tekintve a napi 24 órás szolgálatukra, a gyenge anyagi helyzetükre - igen alul informáltak.

A fórumot azzal a céllal indítjuk el, hogy bátran ismertesse mindenki az ügyintézés során tapasztalatakat, valamint, a problémák elintézési módját.

A közzétételre szánt információkat küldjék a gondozasidij@ecsje.hu címre, megjelölve a közzététel módját (anoním, saját név, nick név használata.)
elnök
 
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2009.03.17. 13:23

Vissza: Anomáliák az ápolásidíj megállapítása során.

cron