Gondviselés kht.

Itt azokat az eseteket kívánjuk összegyűjteni, amelyek feltárják a visszaéléseket, ügyetlen ügyintézéseket és egyéb a foglalkoztatást kísérő problémákat.

Gondviselés kht.

HozzászólásSzerző: elnök » 2009.03.26. 16:37

A napokban egyik szülő ajánlotta szülőtársának, hogy próbálja meg itt elhelyezni gyermekét.
Erre reagálva adtam közre az alábbi véleményemet:

A Gondviselés kht-val szemben vannak fenntartásaim. Szülőktől névtelenül kaptam nem pozitív jelzéseket. Magamnak is vannak fenntartásaim.

Konkrétan:
Aláírtam pár évvel ezelőtt novemberben egy bianko csekket - megbízási szerződésnek gondoltam. Másolatot nem kaptam, elolvasni nem volt idő.

Mielőtt megkérdeznétek. Igenis szégyenlem magam. Ilyen balekként tudtam viselkedni. Mentségemre szolgáljon, hogy életemben először voltam ilyen helyzetben és csak otthon fogtam fel mi is történt. KÉRJETEK MÁSOD PÉLDÁNYT!

Talán arról szólt, hogy Tillát munkába állítják és egy évig nyomon követik hogyan sikerül beilleszkedni. Azt mondták ezt ígérik.

Munkába állították. És a legelején panaszom támadt. Kértem segítsenek. Közölték, hogy már december elmúlt, sorry - mi közük hozzá. Másrészt azt ajánlják jó messze kerüljem el azt a helyet.

Nemsokára rá épp arra volt dolgom, épp akkor mikor munka véget ért. És megvártam Tillát, mentünk tovább.
Másnap kaptam telefont, hogy semmi keresni valóm arra felé nincsen.

Most röviden: 2 év alatt arra nem jöttek rá, hogy Tilla érti, amit mondanak neki, hogy beszélni tud, hogy mobilja van.
Magam ablakon keresztül azt láttam, hogy ül egy asztalnál és nézi az otthonról vitt képes könyvét. Valamint csinálja a házi feladatait, amit az itthon őt tanító gyógypedagógus feladott Neki. Soha senki meg nem kérdezte, hogy mit csinál.

Mikor átalakult a támogatási rendszer úgy döntöttek, hogy kiteszik. És ajánlottak olyan munkakörbe áthelyezést, amiről azt hitték, hogy a többiekhez hasonlóan ő sem fogja elfogadni.
Elfogadta (utcaseprés) és akkor derült ki fogalmuk nincs arról, hogyan kell valakit egyik telephelyről másikra áthelyezni.

Kb. 1 hét múlva végre minden papír a helyére vándorolt (voltam én a fizetetlen belső kézbesítő).

A másik helyen több szerencsével jártunk. Ott emberként bántak Vele és tényleg munkát is végzett. Mindaddig, míg újabb megszorítás miatt a fogyatékosok foglalkoztatására alakult akármiből ki nem tették az összes fogyatékost.

Na de visszatérve Dr Telkes Éva Gondviselés kht-jához.
Arra büszke, hogy szülőkkel pereskedik. Mert valahol nagyon kiverhette a biztosítékot és szülők hálátlan módon, de beperelték. Miért? Hogyan senki sem hajlandó elárulni.

Mindenesetre az több, mint valószínű, hogy az után követés céljára pályázati pénzt kaptak - és semmit sem tettek érte - mi esetünkben biztos nem.

Bezzeg, ha vaucher működne ez nem történhetne meg. 1 évre előre megkapja, azt semmi.
Ibolya
elnök
 
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2009.03.17. 13:23

Vissza: Értelmi fogyatékos személyek fogalalkoztatása során észlelt anomáliák

cron