Oldal: 1 / 1

Felhívás aláírásgyűjtésre

HozzászólásElküldve: 2009.03.20. 02:54
Szerző: elnök
Nekem és sorstársaimnak azt hozta az ünnep, hogy végre jogot kaptunk aláírást gyűjteni a 6. éve tartó lobbicélunk elérése érdekében.

Sokan - több tízezren - vagyunk, akik évek, évtizedek óta úgy dolgozunk napi 24 órát, évi 365-366 napot, hogy ezért munkabért nem kapunk. Nem kapunk, mert a mindenkori törvényhozóink úgy döntöttek, hogy hozzátartozóinkhoz fűző szeretetünk, értük való felelősségtudatunk apropóján mi ingyen is megtesszük, amit a sors ránk kiosztott.

Az elmúlt 6 évben - a lobbink során - nem találkoztam olyan a törvényhozásra hatással bíró potentáttal, aki nem ismerte volna el, hogy, amit csinálunk az munka, azért legalább minimálbér jár.

De kihasználva a fenti körülményt úgy gondolják nekünk lehet azt mondani, hogy erre nincsen pénz.
És természetesen ugyanők sosem mondják, hogy az ő fizetésükre, vagy emelésükre nincsen pénz, ezért nem is emelnek.
(nem azt gondolom, hogy ne kellene ezeket a potentátokat megfizetni, hanem azt, hogy, minket is meg kell fizetni).

Mit követelünk? azt, hogy diszkrimináció mentesen, minden más magyar állampolgárhoz hasonlóan, velük azonos módon a heti 40 órás munkánkért ne kaphassunk kevesebbet, mint bármelyik más magyar állampolgár. A napi 24 órás munkánkért nem követelünk mást csak a napi 8 óra megfizetését. A heti 7 napos munkánkért nem követelünk csupán a heti 5 napos bérünket. Azaz, hogy egy önmagát ellátni képtelen, állandó felügyeletre szoruló súlyosan fogyatékos személy gondozásáért (állandó felügyelet, élelemmel ellátás, tisztán tartás) ne kaphassunk a mindenkori minimálbérnél kevesebbet.

Azt is követeljük, hogy minden ellátandó személy megkapja legalább a minimálbér és közterheinek megfelelő összegű gondozási díjat.

Azt is követeljük, hogy minden gondozásra szoruló maga dönthesse el, kivel gondoztatja magát (rokon, ismerős, szomszéd, intézmény). Ő dönthesse el, ki kapja az ő gondozását szolgáló gondozási díjat.

Jelenleg az állam dönti el - kizárva szomszédot, nem közeli rokont, stb.

A hitelesített aláírás gyűjtőív és a tudnivalók innen tölthető le:
http://ecsje.hu

Arra kérek mindenkit, hogy, aki egyetért követelésünkkel az legyen szíves aláírni, és aláíratni másokkal is az ívet. Majd a sikerhez a kiírt népszavazáson szavazatával is segítsen hozzá minket.

Goldner Ibolya
Értelmi sérültek és Családjaik Jogvédő Egyesülete elnöke